пʼятниця, 21 вересня 2007 12:20

Учасником бійки біля пам"ятника Катерині II був священник

У Одесі затриманий представник українського козацтва - учасник колотнечі поблизу пам"ятника засновникам міста, центральною фігурою якого є російська імператриця Катерина II. Як повідомив заступник начальника головного управління МВС Едуард Добринін, одного з організаторів акції затримали під час сутички з правоохоронцями. За інформацією козаків, їм став священик.

Раніше близько 250 козаків - представників українського козацтва намагалися прорватися до пам"ятника Катерині II, який охороняли кордони міліції. Козаки прибули з Волині, Хмельницького, Черкас, Івано-Франківська, Миколаєва, Луганська - всього близько десятка різних підрозділів. Козаки зламали декілька секцій огорожі й вплуталися в колотнечу з міліцією, "Беркутом" і співробітниками охоронних фірм.

За словами Добриніна, всього порядок забезпечували близько 300 співробітників правоохоронних органів. Їм вдалося стримати натиск козаків, стати заслоном у пошкодженої загороди.

Після цього козаки попрямували до Одеської міськради, проте в будівлю їх не впустили. Тепер близько сотні козаків вимагають виходу до них мера Одеси Едуарда Гурвіця.

Як передає кореспондент агентства, зараз і біля пам"ятника, і біля міськради спокійно.

Українське козацтво вимагає зносу пам"ятника засновникам Одеси, центральною фігурою якого є російська імператриця Катерина II, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Учасником бійки біля пам"ятника Катерині II був священник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі