пʼятниця, 31 травня 2019 12:37

Учасники переговорів із Зеленським відреагували на стенограму. Кажуть, є цензура

Учасники переговорів із Зеленським відреагували на стенограму. Кажуть, є цензура
21 травня президент говорив з парламентаріями. Фото: president.gov.ua

Політики, учасники перемовин із президентом Володимиром Зеленським на Банковій по-різному відреагували на опубліковану стенограму розмови.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що у тексті не вистачає певних фрагментів.

"Я чітко пам'ятаю, що на цих переговорах застерігав Зеленського - якщо він порушуватиме закони і Конституцію, його будуть доганяти, як Піночета. Цього також немає в оприлюдненому тексті", - заявив головний "радикал" у Facebook.

Про перекручення заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Але навіть із тими змінами кожен, хто прочитав стенограму, може підтвердити чітко і відповідально – жодної домовленості про закриті списки на нараді не було досягнено. Жодної" – сказав спікер.

Натомість віце-спікер Оксана Сироїд заявила, що стенограма відповідає тому, що відбувалося.

"Як на мене, той текст, із того, що я переглянула, відповідає тому, що відбувалося у залі. Той виступаючий, що там зазначений, наприклад, той, що після мене, – це Артур Герасимов. Ви можете порахувати, тому що це йде за величиною фракцій. Тобто була пані Ірина Геращенко, тоді я, а далі виступали за величиною фракції – Артур Герасимов, Максим Бурбак і далі до груп. Принцип вам відомий, ви за ним слідкуєте під час погоджувальної ради. Я вважаю, що це добра практика.

Під час закритих зустрічей немає політичної сили, яка підтримує відкриті списки", - сказала Сироїд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повний текст стенограми зустрічі Зеленського з головами фракцій

Представник президента у Раді Руслан Стефанчук заявив, що Зеленський і лідери фракцій досягли компромісу, але потім депутати не дотрималися його.

Увечері 30 травня Адміністрація президента цю стенограму опублікувала "у зв'язку з численними запитами".

Зараз ви читаєте новину «Учасники переговорів із Зеленським відреагували на стенограму. Кажуть, є цензура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі