вівторок, 10 грудня 2019 02:05

Учасники акції "Варта на Банковій" визнали "нормандський саміт" успішним і почали розбирати намети
5

Як пройшов другий день акції "Варта на Банковій"
Фото: Софія Староконь
Як пройшов другий день акції "Варта на Банковій"
Як пройшов другий день акції "Варта на Банковій"
Як пройшов другий день акції "Варта на Банковій"
Як пройшов другий день акції "Варта на Банковій"

Учасники акції "Варта на Банковій" визнали захід ефективним. Волонтери почали згортати намети.

"Я хочу вам сказати, що є надія. Нічого - це вже щось. Він хоче повернутися в Київ. Я знаю, що вони дивилися трансляцію нашої акції. Привітайте, будь ласка, всіх, хто спромігся на те, щоб вони сприймали кожне наше слово. В першу чергу наш президент. Це - успіх!", - наголосив один з організаторів акції Мирослав Гай, повідомляє кореспондент Gazeta.ua Софія Староконь з місця події.

"Сьогодні, 9 грудня, відбулася зустріч лідерів "нормандської четвірки". Вся Україна тривожно очікувала цього саміту. На цей момент підсумки саміту свідчать, що Кремлю не вдалось змусити Україну до швидкої капітуляції. Заручившись підтримкою президента Франції і канцлера Німеччини Володимир Зеленський не перетнув головних "червоних ліній". Вважаємо, що це також і наша проміжна допомога. Саме масові невдоволення в Україні засвідчили, що абсолютна більшість українців хоче миру, але не шляхом поступу агресору. Ми свідомі тому, що може існувати непублічна частина домовленостей, тому ми всі будемо й надалі слідкувати за розвитком подій. Українська нація здатна реагувати швидко і дієво", - висловився один з організаторів акції "Варта на Банковій" Михайло Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формулу Штайнмаєра" можуть вписати в українське законодавство

Учасники акції закликали президента Зеленського дотримуватися національних інтересів, Конституції України та не перетинати "червоних ліній", адже "реванш проросійських сил в Україні це не лише капітуляція перед Росією, це і згортання свободи слова, і ревізія очевидних здобутків України за попередні роки і присутність російської агентури в органах державної влади і наступ на українську мову".

"Шановні друзі! Що ми побачили по результатам засідання "нормандської четвірки"? Заява президента Зеленського і Путіна істотно різняться між собою. Документ ми поки що не бачили, але вони говорили абсолютно різні речі. Чи можемо ми довіряти Путіну? ( Люди кричать - "Ні!"). Зрештою, він не президент нашої держави і його думка нас цікавить найменшою мірою. Те, що ми почули від президента Зеленського: момент перший - ми боялися найбільше стрімкої капітуляції, коли сьогодні було погоджено закон про особливий статус, про аміністію, про російську мову для ОРДЛО, про проведення виборів поспіхом, без контролю за кордоном і таке інше. Ми цього не почули з вуст президента. У нас немає жодних ілюзій, що президент Зеленський міг видати бажане за дійсне, але для цього в Україні є ми. Ви - передусім. 70-80 відсотків українців, наших однодумців, які застерегли президента від швидкої капітуляції. Вважаємо це найбільшим здобутком всієї України. Ви всі - молодці!" - наголосив Басараб.

"Доля України як мінімум з 2013 року лежить виключно в руках десятків, сотень тисяч свідомих українців", додав лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький.

Заспівавши гімн України, учасники акції почали розходитися. Волонтери почали згортати намети.

Нагадаємо, напередодні "нормандського саміту" біля Офісу президента зібралося близько тисячі активістів.

Люди планують провести на Банковій ніч, наступний день, і дочекатися новин з Парижу.

Зараз ви читаєте новину «Учасники акції "Варта на Банковій" визнали "нормандський саміт" успішним і почали розбирати намети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі