вівторок, 25 вересня 2007 11:45

Учасникам акції "Олігархам - СТОП" погрожують від імені СБУ

Учасникам акції "Олігархам - СТОП" погрожують від імені СБУ
Сьогодні біля штабу Блоку Юлії Тимошенко на вулиці Турівській у Києві розпочалася акція громадянської ініціативи "Олігархам – СТОП!". Акцію організували колишні учасники руху "Україна без Кучми!" Зокрема громадський діяч Володимир Чемерис пояснив так свою позицію: "Майже усі сьогоднішні "опозиційні" олігархи розпочинали накопичення капіталів ще за попереднього політичного режиму та входили тоді до провідних провладних політичних сил".

"Пікетувальники вимагають у Юлії Тимошенко виключення з виборчого списку скомпрометованих представників крупного капіталу", - заявив учасник громадянської ініціативи Олександр Ротаєнко.

Свої вимоги саме до Юлії Тимошенко організатори акції пояснюють тим, що лідерка БЮТ найактивніше використовує у передвиборчій риториці антиолігархічні гасла. Водночас, у списках БЮТ можна розгледіти добрий десяток українських олігархів. Найвідомішими з них є: Олександр Фельдман, Костянтин Жеваго, Богдан Губський, Сергій Осика, Олександр та Сергій Буряки, Таріел Васадзе та ціла низка інших багатіїв.

Олександр Ротаєнко також повідомив, що акція безстрокова і у перший день у ній вже взяли участь кілька сотень людей, які прибувають до Києва з різних регіонів.

Учасники акції вигукують гасла: "Юля, солодко співати припини! Краще ОЛІГАРХІВ зі списку прожени!", "Олігархи – Юлині патріархи!" та інші.

Демонстранти вимагають у названих олігархів відповідей на питання щодо резонасних і неоднозначних з точки зору законності бізнес-проектів. Як, наприклад, забудова греблі під Вишгородом, що містить екотехногенну загрозу її прориву і затоплення Києва та інших міст України, скандальне будівництво котеджного містечка у Козині, забудова площі перед стадіоном "Олімпійський" у Києві, через яку УЄФА може заборонити ЄВРО-2012 в Україні.

Невдовзі після зведення наметового містечка на Турівській двом організаторам акції на мобільний зателефонували незнайомі і наполегливо попросили згорнути пікет. Люди, які назвали себе представниками СБУ та міліції погрожують розігнати мирну акцію.


     

Зараз ви читаєте новину «Учасникам акції "Олігархам - СТОП" погрожують від імені СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі