неділя, 30 грудня 2018 10:00

Убивства Гандзюк, Шеремета і Гонгадзе: Луценко відкрив завісу розслідувань

Убивства Гандзюк, Шеремета і Гонгадзе: Луценко відкрив завісу розслідувань
Генпрокурор Юрій Луценко розказав, що заважає слідству завершити найрезонансніші справи в країні. Фото: LIGA.net

Слідству відоме прізвище замовника вбивства Катерини Гандзюк, але прокуроратура ще збирає докази.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі "5 каналу" у програмі "Рандеву".
"Слідство назве. Прізвище буде озвучене тоді, коли слідчий прокурор матиме достатньо доказів. Я це прізвище вже знаю", - сказав Луценко у відповідь на питаня, хто вбив Катерину Гандзюк.
Також Луценко розповів, чи просувається розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе:
"Можна все завершити за місяць, якщо Мельниченко привезе в Україну запис і оригінальний записуючий пристрій. Від чого він відмовляється з 2004 року. Чого відмовляється? Запитайте у Миколи Мельниченка".
На запитання ведучої Яніни Соколової про розслідування убивства журналіста Павла Шеремета Луценко сказав, що коло підозрюваних у виконанні звузилося.
"Коло підозрюваних у виконанні дуже серйозно звузилось…Із декількох тисяч до декількох сот. Йдеться не про замовників, а про виконавців.
Замість відповіді скажу вам,що навіть ФБР не змогла надати нам жодної допомоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Гандзюк: на Луценка написали заяву

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками. 4 листопада Катерина померла у лікарні після багатьох операцій. Верховна Рада створила комісію для розслідування нападів на Гандзюк та інших активістів. За даними активістів, напад на Катерину замовила не одна людина.
Журналіст Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Правоохоронці ще не встановили ні організаторів, ні виконавців вибуху.

Засновник "Української правди" Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі під Таращею Київської області виявили обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту. Похорон убитого відбувся 22 березня 2016 року в Києві. Замовники вбивства досі невідомі.

Зараз ви читаєте новину «Убивства Гандзюк, Шеремета і Гонгадзе: Луценко відкрив завісу розслідувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі