понеділок, 02 січня 2023 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського висловилися про найбільший страх Росії

У Зеленського висловилися про найбільший страх Росії
Радник голови ОП Михайло Подоляк  назвав головний страх Російської Федерації. Фото: ОП

Найбільший страх Росії полягає у тому, що Україна не змінить свою позицію і піде до кінця.

Україна зафіксувала свої переговорні позиції, однак росіяни хочуть змусити їх змінити, заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

За його словами, головним пунктом є те, що будь-які домовленості обговорюватимуть лише після того, як РФ виведе свої війська з території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санду прокоментувала можливість переговорів з РФ

"Росія найбільше боїться, що Україна дійде до кінця: не буде ніяких там кулуарних сепаратних домовленостей, як це було традиційно для російської зовнішньої політики. Росія починала тиснути, коли щось йшло не так, але вони дотискали те, що їм було потрібно", – пояснив Подоляк.

Зараз росіяни розуміють, що через цю війну Російська Федерація та її впливи у рамках зовнішньої політики будуть нікчемними, вважає Подоляк.

"Тобто Росія не зможе впливати ні на що. І, безумовно, вони не хочуть цього. Тому що йдеться не тільки про Україну, йдеться про вплив РФ на конфліктні теми в глобальній політиці", – додав він.

Останнім часом російська влада на різних рівнях активно заявляє нібито про готовність до переговорів з Києвом. У Кремлі навіть перейшли до відкритого шантажу. Там вимагають виконати "вимоги Москви" і нібито тоді терористичні ракетні атаки по мирних містах закінчаться.

В Офісі президента неодноразово пояснювали, що переговори з Росією невигідні як Україні, так і Європі, оскільки тимчасове перемир'я означатиме наступний етап війни через деякий час.

Наприкінці листопада у Кремлі вже відкинули можливість переговорів з Україною. В адміністрації російського диктатора вважають, що цьому нібито заважає "українська позиція".

На початку грудня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і взагалі заявив, що нібито Росія ніколи не просила Україну розпочати мирні переговори щодо закінчення повномасштабної війни. Дипломат назвав неприємними та смішними заяви щодо того, що РФ постійно просить про переговори з Україною з метою зібрати додаткові сили.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського висловилися про найбільший страх Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі