понеділок, 07 листопада 2022 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відреагували на безчинства ФСБ у Херсоні

У Зеленського відреагували на безчинства ФСБ у Херсоні
ФСБ грабує будинки примусово депортованих мешканців Херсона. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Херсоні російські окупанти грабують музеї, театри, лікарні та інші комунальні й державні установи.

Російська армія прийшла до України грабувати, а не "захищати", заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter 7 листопада.

"Поки жителів Херсона примусово депортують зі своїх домівок, розповідаючи про "евакуацію", російські військові та співробітники ФСБ займаються тим, що люблять найбільше, – обкрадають їхні будинки. Грабунок тих, кого прийшли "захищати", – найкраща ілюстрація "русского мира", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій від ISW

Російські загарбники вкрали з тимчасово захопленого Херсона пам'ятник російському князю Григорію Потьомкіну, а також пам'ятник Федору Ушакову. Водночас вони чотири дні вивозили вантажівками до Криму цінні експонати з краєзнавчого музею міста. Масові крадіжки з Херсона почали фіксувати після того, як окупанти оголосили про так звану евакуацію.

У Херсоні перевдягнуті у цивільний одяг окупанти займають помешкання мирних жителів та укріплюють всередині позиції для ведення вуличних боїв. Одночасно російські пропагандистські журналісти планують у місті зйомки відеоматеріалів на тему начебто знищення ЗСУ мирного населення.

Російські війська в Україні продовжують грубо порушувати закони та звичаї ведення війни стосовно цивільного населення. У Каховці в Херсонській області тривають пошуки диверсійних груп та коригувальників вогню. Затриманих вивозять до Горностаївки, де під тортурами "вибивають" покази.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на безчинства ФСБ у Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі