понеділок, 05 серпня 2019 15:45

У Зеленського відповіли, коли голосуватимуть на виборах онлайн

У Зеленського відповіли, коли голосуватимуть на виборах онлайн
Роботу над проектом, який дозволить українцям голосувати онлайн, планують завершити до наступних виборів президента. ФОТО: rbc.ua

Команда президента Володимира Зеленського дасть можливість українцям голосувати онлайн уже на наступних виборах глави держави.

Про це розповів радник президента Михайло Федоров в інтерв'ю виданню Liga.Tech.

"Точно на наступних президентських виборах. Але я буду робити все, щоб, можливо, пілотно, можливо, повноцінно були й місцеві вибори онлай. Це складне технічне завдання, у якому найголовнішим є забезпечення конфіденційності, цілісності та анонімності голосування", — запевнив він.

За словами Федорова, запуск такого проекту потребує серйозної підготовки.

"Ми для цього повинні підготуватися інфраструктурно щодо кібербезпеки, а також ментально. До президентських точно повинні встигнути", — відзначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада спробує скасувати розширення ЦВК (онлайн)

Роботу нардепів контролюватиме штучний інтелект. Програмне забезпечення із застосуванням відповідних технологій хочуть встановити у Верховній Раді задля того, щоб була можливість відстежувати аномалії під час голосувань народних депутатів і завдяки цьому мати змогу уникнути політичної корупції.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відповіли, коли голосуватимуть на виборах онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі