Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2019 08:04

У Зеленського прокоментували обмеження повноважень президента

У Зеленського прокоментували обмеження повноважень президента
Політтехнолог Володимира Зеленського Дмитро Разумков розкритикував закон "Про президента". Фото - Уніан

Закон "Про президента" обмежить можливості новообраного президента виконувати ті обіцянки, які він дав під час виборчої компанії.

Він потрібний, але в рамках чинної конституції. Про це заявив політтехнолог новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков.

"Закон про президента потрібний, але він повинен бути в рамках чинної Конституції. Той законпропроект, який планують розглянути у парламенті і який є у загальному доступі, це дуже серйозне обмеження прописаних у Конституції повноважень президента України. Якби в рамках цього закону було усе, дароване Конституцією, ми б не заперечували", - сказав він в ефірі "Право на владу".

За словами Разумкова, якщо приймуть закон "Самопомічі", Зеленський не зможе виконати свої передвиборчі обіцянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко емоційно розкритикував законопроект, який врізає права президента

"Це удар під дих не тільки Зеленському, а 73% його виборців, які сподіваються, що він виконає усі свої обіцянки", - наголосив політтехнолог.

У команді новообраного президента зазначають, що варто прийняти такий закон, який би не вимагав внесення змін у Конституцію України.

Фракція "Самопоміч" підготувала законопроект "Про Президента України", в якому хочуть чітко врегулювати повноваження глави держави та включити частину про імпічмент. Основне, на чому наголошували самі ініціатори, це обмеження права президента призначати людей на низку посад. В проекті закону пропонують забрати у глави держави право призначати директора НАБУ і голову Держбюро розслідувань та "передати їх" прем'єру, а призначення голови СБУ, за яке відповідає президент – пропонують віддати Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прокоментували обмеження повноважень президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути