пʼятниця, 30 липня 2021 21:41

У Зеленського не вистачить сміливості - українці висміяли балачки влади про ядерну зброю
5

Цього тижня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Україна "могла би шантажувати світ", якби не відмовилася від ядерного озброєння.

"Фатальна помилка Кравчука – позбутися ядерної зброї після підписання меморандуму, який нічого не означає. Ми сьогодні успадковуємо цю велику помилку. Усіма іншими помилками інших президентів можна знехтувати. Якби ми були ядерною державою, із нами б усі розмовляли й домовлялися по-іншому", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24".

Gazeta.ua запитала киян: Чи правильно, що Україна відмовилася від ядерної зброї?

Автор: Лілія Мицко
  Сергій думає, що зі зброєю Україну б боялася Росія
Сергій думає, що зі зброєю Україну б боялася Росія

Сергій, 34 роки:

Неправильно, що відмовилися від ядерної зброї. Якби вона була, то нас би боялися, ніхто б до нас не пхався. Ми безсилі зараз. Світ змінюється, колись не думали про те, що знову буде війна. Було спокійніше, існувала демократія. А потім почалося: Грузія, Туреччина. Росія всюди пхає свій ніс. Ми як та прокладка між РФ та США. Усім добре з нами товаришувати, коли ми зберігаємо нейтралітет.

Автор: Лілія Мицко
  На думку Андрія, Україна не повинна була відмовлятися від ядерного арсеналу
На думку Андрія, Україна не повинна була відмовлятися від ядерного арсеналу

Андрій, 23 роки:

Хіба Україна змогла б обслуговувати ядерну зброю? Ні, бо треба фінанси. Правильно, що відмовилися. Однак, якщо зважати на безпеку та політику, було б круто мати її. Боялися б більше, не було би війни. Однак це фантастика для нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Державник? Гопник з райончика" - мережі вкотре обурив Арахамія

Едуард, 47 років:

Я вважаю, що це було вірне рішення. Тоді Україна не мала ні ресурсів, ні грошей, щоб обслуговувати таку зброю. Не могло бути інакше. Росія живе не розумом, а інстинктами - то боялися би. Якщо ми навіть і здобудемо ядерне озброєння якимсь шляхом, то станемо ворогом для всього світу, бо порушимо угоду. Будемо, як Іран.

Автор: Лілія Мицко
  Борис вважає, що ядерна зброя знищить екологію
Борис вважає, що ядерна зброя знищить екологію

Борис, 17 років:

Якщо говорити про "мир у всьому світі", то це було правильне рішення. Однак щодо безпеки на міжнародному рівні - ні. З ядерною зброєю ми б не змогли вступити в ЄС, НАТО. Так, підтримувала б Росія, мабуть, але шлях до Європи був би закритий.

Автор: Лілія Мицко
  Микита вважає, що Україна з ядерною зброєю не зможе вступити в ЄС
Микита вважає, що Україна з ядерною зброєю не зможе вступити в ЄС

Микита, 18 років:

Запустив ядерну зброю - нашкодив екології. У політичних питаннях треба вміти розмовляти. Навряд би боялися нас, адже все залежить від того, у чиїх руках ця зброя. Путіна остерігаються, бо він здатний запустити ракету, а Зеленський не зміг би. Якби ми повернули статус ядерної держави, то від нас відвернулися б.

Людмила, 51 рік:

Я і тоді, і зараз вважаю, що даремно відмовилися. Це важіль впливу, запорука того, що нас боятимуться. Гроші би знайшлися, якби потрусити тих, хто при владі був усі часи. І війни б не було з Росією. Нас підставили, обманули. Обіцяли захищати та підтримувати, але не дотримали слова.

Автор: Лілія Мицко
  Ігор каже, що держава не має грошей на те, щоб утримувати ядерну зброю
Ігор каже, що держава не має грошей на те, щоб утримувати ядерну зброю

Ігор, 25 років:

Який сенс це обговорювати, якщо склалося вже так, що відмовилися від зброї. Повертати ядерний статус уже точно не будемо, а фантазувати, особливо політикам, безглуздо. Потрібні реальні дії. Навіть якби була така зброя, то розкрали б і продали все одно. Не має країна ресурсів на обслуговування та оновлення ядерних ракет. Арсенал потребує утримання та модернізації.

Тетяна, 57 років:

Час не повернеш назад. Можливо, тоді б ми не змогли утримувати ядерний арсенал, але з'явились би гроші все одно. Згодом могли б продати, а так віддали безкоштовно. Але не варто думати, що зброя вирішить конфлікт. Домовлятися варто дипломатично, світ змінився.

5 грудня 1994 року Україна, США, Росія і Велика Британія уклали міжнародну угоду - меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної збро́ї.

Того ж року Україна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського не вистачить сміливості - українці висміяли балачки влади про ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі