середа, 08 квітня 2020 10:45

У Зеленського кадрова порожнеча. Із 248 "слуг" не змогли знайти 2 міністрів

У Зеленського кадрова порожнеча. Із 248 "слуг" не змогли знайти 2 міністрів
Міністрів шукають не серед депутатів, а "друзів", каже Віктор Чумак. Фото: Reuters

У президентській політсилі "Слуги народу" немає кадрового потенціалу. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав колишній заступник генерального прокурора Віктор Чумак.

"Це може бути фатальним для країни. Знімаємо 2 міністрів - фінансів і охорони здоров'я, в розпал фінансової кризи та коронавірусу. І не набираємо голосів із першого разу, щоб призначити інших. А чому? Бо пропоновані люди неоднозначні. При цьому немає другого, третього, четвертого на лавці запасних.

У "Слуги" 248 депутатів. Будь-який депутат - це потенційний урядовець. У будь-який час його партія має презентувати як міністра. А тут жодна людина не готова. Чому Радуцький, Гетманцев не пішли? Чому шукати доводиться не в парламенті, а десь надворі? Шмигаль, інші - хлопці з двору. В уряд мають йти люди з парламенту.

Це називається "Зеленський і порожнеча". Кадрового потенціалу немає, посади віддають друзям. Натомість позбуваються компетентних людей.

Гарно говорити і подавати закони - це класно, сам 7 років був на їхньому місці (народних депутатів. - Gazeta.ua). Але зовсім інше відчуття, коли ти сідаєш у крісло і тобі треба приймати рішення. Ось ці пів року у прокуратурі для мене - це досвід, коли серце калатає, коли пів ночі не спиш і думаєш про правильне рішення. Це зовсім інша відповідальність, але на це треба йти. Ти ж прийшов у політику, а не гратися у пасочки в парламенті", - каже Віктор Чумак.

Повне інтерв'ю з Віктором Чумаком читайте у журналі "Країна" від 9 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського кадрова порожнеча. Із 248 "слуг" не змогли знайти 2 міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі