пʼятниця, 25 липня 2008 12:10

У Затуліна немає грошей на квиток до Москви

Посольство Росії в Україні пізно вночі 24 липня передало Міністерству закордонних справ України ноту з вимогою пояснити затримання депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна в Сімферополі.

Про це повідомили у прес-службі Української філії Інституту країн СНД.

За даними прес-служби, у ноті Росія також "вкотре закликала Україну відмовитися від порочної практики обмеження свободи слова та свободи пересувань щодо російських громадян".

За словами керівника громадської організації представництва Інституту країн СНД у Севастополі Володимира Соловйова, який зустрічав Затуліна в аеропорту "Сімферополь", представники української влади не пояснили депутату Держдуми, на якій підставі йому відмовлено у в`їзді до Криму.

Водночас Соловйов зазначив, що в документі, який забороняє Затуліну в`їзд до України, сказано, що це рішення може бути оскаржено в суді.

За словами Соловйова, Затулін поцікавився, на якій підставі йому відмовлено у в`їзді, хто керівник відомства, яке ухвалювало це рішення тощо. "Присутній підполковник сказав, що не може це коментувати. На спроби домогтися відповіді він (Затулін) не отримав відповіді", - сказав Соловйов.

Він також повідомив, що Затулін "дві доби тому перебував у Києві, брав участь у роботі круглого столу, де жодних різких заяв не робив". "Ніхто не висував претензій з приводу його присутності, і ось він відлетів до Москви, потім приїхав в Україну на проведення турніру – і його не пускають", - заявив представник Інституту країн СНД у Севастополі.

За його даними, зараз Затулін досі перебуває в аеропорту Сімферополя. "Його провели в VIP-зал. Зараз стоїть питання про те, хто йому купуватиме квитки (до Росії), тому що він прилетів на чартерному рейсі, а цей чартерний рейс відлітає 28 липня", - повідомив Соловйов, зазначивши, що українська сторона відмовляється купувати квитки.

Першого заступника голови Комітету Держдуми Росії у справах СНД Затуліна затримали в аеропорту Сімферополя 24 липня.

За інформацією російської телекомпанії НТВ, Затуліна зупинили працівники правоохоронних органів, пред`явили документ про заборону в`їзду до України та поставили відповідну печатку в паспорт.

"Перший рейс вилітає о 8 ранку. Відповідно з 23.00 до 8-ї ранку мені виявлять теплу українську гостинність у VIP-залі. Іншими словами, я можу переночувати на дивані, на стільці або столі", – заявив Затулін.

Як зазначає НТВ, Затулін разом з групою депутатів Держдуми РФ прилетів до Сімферополя чартерним рейсом на тенісний турнір "Великий капелюх", який традиційно проводять у Криму напередодні Дня ВМФ Росії, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Затуліна немає грошей на квиток до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі