середа, 28 січня 2009 20:22

У Вроцлаві проходить зустріч Ющенка з Качинським та Тополанеком

У Вроцлаві (Республіка Польща) проходить тристороння зустріч у форматі Президент України Віктор Ющенко - Президент Польщі Лех Качиньський - прем"єр-міністр Чехії Мірек Тополанек, повідомляє прес-служба глави держави. Зустріч відбувається за ініціативи Президента Польщі.

Головна мета зустрічі - поглиблення тристороннього співробітництва, передусім, у таких сферах як енергетична безпека сторін та європейського регіону в цілому, а також європейська інтеграція України.

Крім того, під час візиту українська сторона має намір поінформувати про дії Президента України з метою забезпечення транзиту газу територією нашої держави до країн Європи та укладення відповідних угод між НАК "Нафтогаз Україна" та ВАТ "Газпром".

Ющенко також має намір ознайомити сторони із результатами своїх вчорашніх переговорів з керівництвом Євросоюзу у Брюсселі.

Президент України у ході тристоронньої зустрічі планує виступити із конкретними пропозиціями щодо вирішення питань енергобезпеки. Йдеться, зокрема, про його намір підтвердити вже цього року та завершити процес приєднання до Договору про європейське енергетичне співтовариство.

Також Глава держави має намір повідомити про заплановану на 23 березня ц.р. інвестиційну конференцію щодо модернізації ГТС України.

Зараз ви читаєте новину «У Вроцлаві проходить зустріч Ющенка з Качинським та Тополанеком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі