вівторок, 11 березня 2014 17:21

У Вінниці Правий сектор заблокував шинами "Сбербанк Росії"
5

Фото: Мураховська Валентина

Сьогодні 11 березня у Вінниці по вулиці Келецькій заблокували приміщення "Сбербанку Росії".

Повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Десятеро активістів "Правого сектору" заклали вхід приміщення автомобільними шинами. Двоє чоловіків сидять на покришках. Інші стоять на сходах. Пропускають лише відвідувачів аптеки поряд.

"Нікого з керівництва та працівників на роботу не пустили і пускати не будемо, - говорить активіст Андрій. - Акція є безстроковою, стоятиме тут доки Росія не покине Крим. Вважаємо, що цей банк заробляв на українцях і тепер за ці кошти утримує свою армію. До нас часто підходять пенсіонери, питають чого тут стоїмо, коли пояснюємо, ставляться з розумінням".

У Вінниці чотири відділення Сбербанку Росії. Відділення по вулиці Келецькій вважається центральним.

"Блокадою одного відділення ми показуємо своє ставлення до захвату Криму, каже керівник "Правого сектору" Сергій Чумак. - Ми заклали шинами вхід лише до одного відділенння. Неважливо який час ми триматимемо блокаду. Головне, що за потреби ми зможемо заблокувати всі відділення по області, а той по всій Україні. До того ж ми звернулися до всіх українців з проханням забрати свої вклади у цьому банку і не проводити через нього будь-які грошові операції".

О 16 годині приміщення банку розблокували після звернення голови обласної ради Сергія Свитка.

"Ми готові повернутися в будь-який момент і тоді будемо блокувати не одне приміщення, а всі російські банки, які є в нашому місті, - продовжив Сергій Чумак. - Блокування зняли лише тому, що зателефонував Сергій Свитко і попросив зняти блок, бо страждають звичайні люди, які не можуть проплатити у банку платежі та підприємства, що не можуть зняти виручку. Свитка ми вважаємо легітимним керівником, якого обирав народ і ми його підтримали, тому будемо слухати його. Зараз на нас є дві точки впливу це Дмитро Ярош та Сергій Свитко".

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці Правий сектор заблокував шинами "Сбербанк Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі