пʼятниця, 01 червня 2007 07:52

У відповідь на санкції Судан позбавить США кока-коли

Посол Судану у Вашингтоні Джон Укес Лует Укес погрозив позбавити США, а заразом і весь світ гуміарабіку, що входить до складу кока-коли та інших газованих напоїв, повідомляє, з посиланням на The Washington Post, Lenta.ru.

Виступаючи на прес-конференції, посол нагадав журналістам, що 80 відсотків світового виробництва гуміарабіку припадає на Судан. "Я можу забрати у вас гуміарабік, і ви всі позбудетеся ось цього", - сказав дипломат, потрусивши банкою з головним американським напоєм.

Заява посла стала відповіддю на введені 29 травня Білим домом санкції проти Судану. Обмеження торкнулися, зокрема, кількох членів суданського керівництва, а також ряду компаній з цієї східноафриканської країни.

Нагадаємо, що США вимагають від влади Судану вжити заходів з припинення міжетнічного конфлікту в суданській провінції Дарфур, де урядові війська і підконтрольні Судану арабські озброєні формування ведуть боротьбу з повстанцями.

Зараз ви читаєте новину «У відповідь на санкції Судан позбавить США кока-коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі