четвер, 16 вересня 2021 13:01

У Венедіктової відреагували на нову інформацію щодо вбивства Чорновола

У Венедіктової відреагували на нову інформацію щодо вбивства Чорновола
В Офісі генпрокурора не підтвердили версію вбивства В'ячеслава Чорновола, однак вона перевіряється. Фото: УНІАН

Версія скоєння умисного вбивства лідера Народного руху України, дисидента В'ячеслава Чорновола перевіряється слідством. Однак в матеріалах, наданих для експертизи, немає даних про удари кастетом.

Так в Офісі генпрокурора прокоментували слова Миколи Голомші про вбивство Чорновола чотирма ударами кастета, пише "Українська правда".

ОГУ посилається на результати комплексної експертизи, яка тривала майже два роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін ще не розуміє, що він програв війну проти України - експосол США

"У цьому кримінальному провадженні проведений значний обсяг слідчих і розшукових дій, зокрема низку судових експертиз. Згідно з висновком комісійної судово-медичної, транспортно-трасологічної та автотехнічної експертизи від 29 жовтня 2018-го встановили, що ушкодження, які виявили при судово-медичній експертизі тіла В'ячеслава Чорновола та під час експертизи решток його ексгумованого тіла, сформувалися внаслідок травмування особи, яка перебувала в салоні транспортного засобу при зіткненні автомобіля з перешкодою.

У наданих для експертизи матеріалах не міститься інформації про ушкодження, які мали б ознаки ударної дії тупого предмета з обмеженою травмуючою поверхнею, зокрема кастета", - повідомили в Офісі генпрокурора.

15 вересня в ефірі одного з телеканалів ексзаступник генпрокурора Микола Голомша повторив свою заяву від 2015 року: В'ячеслав Чорновіл загинув не внаслідок ДТП, його вбили. Скоїли злочин, за словами Голомші, чотирма ударами кастета в потиличну ділянку голови й таким самим кастетом добили водія політика. Нових доказів цьому Голомша не надав.

В'ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року на 5-му км автотраси Бориспіль - Золотоноша. За офіційною версією, того дня автомобіль Чорновола врізався в КамАЗ з причепом, який розвертався посеред шосе. Політик і водій загинули на місці.

Чорновіл був народним депутатом трьох скликань. Балотувався в президенти. На виборах 1991-го отримав 23,27% голосів.

Зараз ви читаєте новину «У Венедіктової відреагували на нову інформацію щодо вбивства Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі