вівторок, 26 серпня 2008 13:14

У Ющенка звинуватили в змові БЮТ і Партію регіонів

Президент Віктор Ющенко наполягає на політичній відповідальності за дестабілізацію конституційного процесу.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента з посиланням на слова заступника глави Секретаріату Марини Ставнійчук.

"Президент наполягає на політичній відповідальності за дестабілізацію конституційного процесу" - передає прес-служба слова Ставнійчук.

З її слів, створення Національної конституційної ради було погоджено з усіма парламентськими політичними силами, також був передбачений демократичний і оптимальний алгоритм конституційної реформи для підготовки збалансованого проекту нової редакції Конституції.

Заступник глави Секретаріату вважає, що законопроект Президента про зміни Конституції буде розглянутий у конституційному порядку, що дасть документу найвищу легітимність.

Ставнійчук нагадала, що Президент постійно наголошував на необхідності відкритого, прозорого й широкого конституційного діалогу.

"Але деякі політичні сили, які відносяться до правлячої коаліції й опозиції, почали самостійно грати в конституційну реформу, наперегони представляючи свої зміни до Конституції, прикриваючись, як завжди, інтересами українського суспільства", - зазначила Ставнійчук.

Вона вважає, що при цьому Блок Юлії Тимошенко, напрацьовуючи власні зміни й доповнення в Конституцію, порушує домовленості коаліційної угоди, оскільки, відповідно до угоди про створення коаліції демократичних сил у Раді, БЮТ і "Наша Україна - Народна Самооборона" повинні спільно розробляти зміни до Конституції.

З її слів, Ющенко вкотре наполягає, що конституційний процес не може використовуватися у вузько політичних інтересах, напрацювання якісних змін до Конституції можливе тільки за умови стабільної політичної ситуації.

ПР наполягає на створенні в Раді тимчасової комісії із внесення змін до Конституції.

Секретаріат критикує проекти змін Конституції БЮТ і ПР за лобіювання в них інтересів цих політсил.

Секретаріат вважає за доцільне проведення засідання Національної конституційної ради після стабілізації політичної ситуації, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка звинуватили в змові БЮТ і Партію регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі