пʼятниця, 12 грудня 2008 14:38

У Ющенка звинуватили Тимошенко у легковажності

В Україні склалася загрозлива ситуація з фінансуванням і виконанням життєво важливих загальнодержавних програм, заявив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний.

За його словами, "більшість із них уряд заморозив і фактично відклав до кращих часів", повідомляє прес-служба президента.

Безсмертний стверджує, що комплексну програму ліквідації наслідків підтоплених територій на 1 грудня 2008 року виконано лише на 34%, програму збереження і використання об"єктів культурної спадщини на 2004-2010 роки – на 38%, програму реформування і розвитку ЖКГ на 2004-2010 роки – на 35%.

Також, за його словами, незадовільно реалізуються урядом державні програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки – 41% та "Шкільний автобус" – 51%.

"Критична ситуація із виконанням програми "Питна вода України" на 2006-2021 роки, яку профінансовано лише на 13%. При цьому в окремих регіонах ситуація є просто катастрофічною. Скажімо, у Хмельницькій області програму профінансовано на 1%, у Сумській – на 2,5%, Одеській – на 8%", - зазначається у повідомленні.

"Абсолютно очевидно, що вплив економічної кризи на погіршення наведених показників є мінімальним. Головною причиною блокування стратегічно важливих програм є нераціональний вибір бюджетних пріоритетів і загалом легковажна бюджетна політика уряду", - наголосив Безсмертний.

На його думку, прем"єр-міністр має прозвітуватися перед громадянами щодо стану виконання бюджету та ключових бюджетних програм.

"Шокова терапія її урядового консиліуму у вигляді зростання бюджетної заборгованості та відмови від фінансування загальнодержавних програм не має бути для мільйонів "пацієнтів" лікарською таємницею", - наголосив заступник глави секретаріату президента.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка звинуватили Тимошенко у легковажності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі