понеділок, 03 листопада 2008 14:04

У Ющенка знову повторили, що Україна законно постачала Грузії зброю

У Ющенка знову повторили, що Україна законно постачала Грузії зброю
У Секретаріаті Президента знову заявляють, що при постачаннях зброї до Грузії Україна не порушувала міжнародних зобов"язань.

Про це на брифінгу в понеділок у Києві сказав заступник глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук, коментуючи заяву російської сторони про те, що Україна замішана в незаконних постачаннях зброї до Грузії.

"Україна ніяких ні міжнародних зобов"язань, ні угод не порушувала", - підкреслив він, зазначивши, що подібні коментарі із Смоленської площі (Смоленська-Сєнна площа в Москві, на якій розташована будівля МЗС РФ) звучать уже впродовж двох з половиною місяців.

1 листопада в МЗС РФ заявили, що, озброюючи Грузію і не бажаючи визнавати необхідність запобігання ремілітаризації цієї країни, Україна порушує міжнародні зобов"язання.

24 жовтня представник МЗС України Леонід Осаволюк заявив, що російська сторона, поставляючи зброю в зону конфлікту на Кавказі, порушила рішення міжнародного співтовариства про заборону постачань озброєння на ці території.

Раніше глава парламентської комісії по з"ясуванню обставин і встановленню фактів постачань до Грузії української військової техніки Валерій Коновалюк заявляв, що комісія має в своєму розпорядженні факти незаконних постачань зброї до цієї країни.

30 жовтня Росія двічі утрималася під час голосування в Першому комітеті Генасамблеї ООН у Нью-Йорку по резолюціях в області роззброєння, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка знову повторили, що Україна законно постачала Грузії зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі