вівторок, 23 вересня 2008 14:51

У Ющенка знають справжню мету поїздки Тимошенко до Москви

Неафішована сторона візиту прем"єр-міністра Юлії Тимошенко до Москви наприкінці вересня полягатиме у її звіті щодо політичної ситуації в Україні.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський, повідомляє прес-служба президента.

Кислинський висловив думку про те, що БЮТ насправді не має бажання створювати нову демократичну коаліцію.

У зв"язку з цим, заявив він, "можна по-іншому подивитися на анонсований нещодавно візит прем"єр-міністра Тимошенко до Москви наприкінці вересня".

"За офіційною версією, там керівник українського уряду обговорюватиме низку питань двосторонньої співпраці, у тому числі з постачання газу в Україну", - нагадав Кислинський.

"Неафішована сторона візиту полягатиме у звіті Тимошенко щодо політичної ситуації в нашій державі", - додав він.

Кислинський уточнив, що у Москві Тимошенко "доповість російському керівництву про хід виконання настанов щодо змін в українській владі".

"Зокрема, йтиметься про близьке укладання союзу між БЮТ і Партією регіонів, призначення Януковича головою Верховної Ради (за збереження Тимошенко на посаді прем"єр-міністра), введення в дію змін до Конституції, які обмежують повноваження президента, та корекцію виборчого законодавства щодо підвищення до 10% прохідного бар"єру на виборах до ВР, що фактично встановлюватиме владу в Україні двох політичних сил", - додав він.

Таким чином, наголосив Кислинський, "Тимошенко прагне заручитися підтримкою Москви в реалізації цього сценарію".

"Відсьогодні суспільство стане свідком чергової дезінформаційної кампанії БЮТ, коли за яскравими гаслами буде приховані справжні наміри", - додав представник секретаріату.

Раніше Кислинський виступив зі звинуваченням Тимошенко у домовленостях з російським керівництвом щодо її підтримки на майбутніх президентських виборах.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка знають справжню мету поїздки Тимошенко до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі