середа, 24 грудня 2008 13:38

У Ющенка вирішили, що у Тимошенко власний інтерес до Сороса

В секретаріаті президента вважають, що прем"єр Юлія Тимошенко, запросивши іноземних консультантів для боротьби з кризою, переслідує власні цілі.

Таку думку висловив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, слова якого наводить прес-служба.

"Дуже схоже на те, що прем"єр-міністр дала добро на залучення консультантів, переслідуючи виключно власний інтерес", - припустив Безсмертний.

"Фаховість консультантів може й не викликати сумнівів. Однак є питання чи у такий скрутний для кожної української сім"ї час Кабмін має право витрачати гроші платників податків на гонорари "преміум-класу"?", - зазначив він.

Він зазначив, що в регіонах "бракує коштів для освітян, медиків та інших бюджетників", а "в таких умовах Уряд знаходить щомісяця по 10 мільйонів євро на послуги кількох закордонних фінансових консультантів".

"Цікаво, які поради дають Уряду консультанти саме з цього приводу? Чи їх виключно цікавлять великі промислові об"єкти та валютний ринок?" - підкреслив Безсмертний.

"Адже фінансові консультанти отримали доступ до інформації про стратегічні українські підприємства, у першу чергу ті, які Уряд так поспішає виставити на продаж", - додав він.

Він нагадав, що Тимошенко "зізналася, що всі поради, надані їй під час таємної зустрічі з Джорджем Соросом в ресторані під Києвом, вже втілюються в життя".

"Водночас брак відчутних для громадян результатів антикризової діяльності КМУ та низька якість проекту держбюджету на 2009 рік свідчить або про те, що консультанти працюють "у шухляду", або що вони надають поради, які не мають відношення до подолання економічної кризи", - наголосив Безсмертний.

Він також звернув увагу, що найактивнішим адвокатом консультаційних проектів виступив не міністр економіки чи фінансів, а віце-прем"єр Григорій Немиря, який мав можливість на практиці ознайомитися з методами роботи пана Сороса.

Раніше у вівторок інший заступник глави секретаріату Ігор Пукшин звернувся до ГПУ з проханням перевірити вплив світових "валютних спекулянтів" на фінансову ситуацію в Україні, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка вирішили, що у Тимошенко власний інтерес до Сороса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі