четвер, 21 серпня 2008 11:44

У Ющенка очікували, що Жванія покінчить життя самогубством - Москаль

У Ющенка очікували, що Жванія покінчить життя самогубством - Москаль
Депутат від "НУ-НС", радник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль каже, що за депутатом Давидом Жванією ведеться цілодобове візуальне спостереження і встановлено прослушку.

"За ним ведеться цілодобове візуальне спостереження. До того ж його прослуховують. Я навіть більше скажу: прослуховують усіх, хто з ним контактує", - сказав Москаль в інтерв"ю газеті "Дело".

На запитання, чи прослухують його, Москаль відповів: "Оскільки я виконую партійне доручення і веду всі справи, пов"язані з гріхами молодості, - звичайно, прослуховують".

Між тим, на запитання, для чого зараз підняли тему отруєння президента Віктора Ющенка (на момент отруєння – кандидата в президенти), Москаль відповів: "Я не знаю, хто підняв ці плітки. Їх підняли, напевно, тому, що йдуть нові президентські вибори. Якщо не можуть знайти винного, то треба когось зробити винним".

На думку Москаля, Жванію "вибрали" на цю роль тому, що "подумали, що він не є титульним українцем". "Він – представник національних меншин. Гарний варіант. Подумали, що він слабохарактерний. Зроблено все дуже примітивно. Провели агресивну атаку, очікуючи, що він покінчить життя самогубством", - сказав він.

"Один відповідальний працівник Секретаріату президента сказав: "Хто такий Жванія? Якщо Кравченко застрелився, коли його публічно викликали в прокуратуру, – нехай топиться, стріляється", - переказав Москаль.

"Був ще один варіант – Жванія міг залишити територію України. Тоді можна було б почати шоу з видачею, екстрадицією, як ми це вміємо. Він на ці виверти не пішов – усе стало тихо і спокійно. Ніхто нікого на допити вже не викликає", - додав він.

Крім того, Москаль прокоментував інтерв"ю Євгена Червоненка "Українській правді", де, за його словами, "між рядків "стрілки переводяться" на Юлію Тимошенко":

"Ще трохи – і (нинішній глава МВС Юрій) Луценко там буде. У нас на Банковій великі стратеги. Тільки мене цікавить: а що, тоді Тимошенко була офіційним кандидатом? Що, Ющенко знав, що він розгубить за чотири роки свій рейтинг? Або Тимошенко знала, що він втратить рейтинг? Ніхто про це не думав".

"Кожна версія має право на життя, і кожна людина має право на дурість. Але не кожен користується правом на дурість. Сьогодні ніхто серйозно не сприймає справу про отруєння. У Луганській області як ставилися погано до "помаранчевих", так і зараз ставляться. Але на Західній Україні рейтинг Ющенко в деяких областях був до 98%, а сьогодні ніхто не хоче про це чути", - сказав Москаль.

"Це трагедія президента, який довірився людям, які говорять йому про те, що все добре і нормально. Сьогодні політизація суспільства така велика, що послання від секретаріату президента не сприймаються ніким", - упевнений він.

У той же час, Москаль сумнівається, що восени відбудеться відставка уряду. "Я думаю, що це нічого не дасть. Якщо це і трапиться, то Тимошенко буде виконувачем обов"язків. Це ще плюс 10% до рейтингу – стільки їй дасть наш народ за страждання. Українці люблять скривджених владою", - сказав він.

Також Москаль не вірить, що позачергові президентські вибори "не за горами". "Президентові ні з ким іти на ці вибори. Розваливши одну пропрезидентську силу, він не зміг побудувати іншу", - сказав він.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка очікували, що Жванія покінчить життя самогубством - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі