понеділок, 03 листопада 2008 13:13

У Ющенка наполягають на перевиборах і радять декому почитати Конституцію

У Ющенка наполягають на перевиборах і радять декому почитати Конституцію
Заступник глави Секретаріату Президента Андрій Кислинський заявляє, що "інтенсивність роботи парламенту протягом останніх тижнів знову засвідчила: лише вибори можуть принести нову якість у стіни Верховної Ради".

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Прийняття антикризового законопроекту аж ніяк не можна розглядати як ознаку відновлення працездатності Верховної Ради. Тобто підстава, на основі якої було видано Указ про дострокове припинення повноважень парламенту, не втратила актуальності. Український парламент потребує термінового оздоровлення", – заявив він, звернувши при цьому увагу, що підтримка цього законопроекту була забезпечена голосами фракцій колишньої коаліції, проте для цього було потрібно два тижні.

"Це може свідчити про те, що дієвої більшості в українському парламенті як не було протягом останнього року, так і немає зараз. Депутатами більше керував страх, ніж бажання працювати як єдина команда", – вважає заступник глави Секретарітау. При цьому Кислинський вказав на те, що замість прийняття наступних антикризових рішень, депутати самі собі влаштували тижневий відпочинок. "Невідомо, що більше втомило народних обранців – тижневі блокування трибуни, чи одноденне натискання кнопок", – сказав заступник глави Секретаріату.

Він висловив наполягання на тому, що "Конституція України передбачає єдиний легітимний вихід із політичної кризи – позачергові вибори. Вибори – як інструмент, а не самоціль. Жодна імітація роботи законодавців, блокування трибуни чи залякування економічними проблемами не зможе перешкодити демократичним процедурам".

"Це ми вже проходили понад півтора року тому, коли уряд Януковича користувався тими ж аргументами, що й уряд Тимошенко сьогодні", – нагадав Кислинський.

За його словами, деякі політики зараз почали формулювати умови, на яких вони готові працювати. "Їм хотілося б порадити одне – читати Конституцію України, де виписані всі умови, якими керується Президент України", – прокоментував Кислинський.

Заступник глави Секретаріату Президента ще раз передав позицію Глави держави, який наполягав і продовжує наполягати на тому, що Україна потребує дієвої більшості, створеної на спільних ідейних засадах, а не домовленостях про розподіл владних портфелів.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка наполягають на перевиборах і радять декому почитати Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі