понеділок, 19 лютого 2007 15:39

У Ющенка на Чорнобильській АЕС з"явився свій представник

Президент Віктор Ющенко заснував посаду представника Президента на Чорнобильській атомній електростанції й призначив ним Сергія Парашина.

Парашин із грудня 1994 року по квітень 1998 був генеральним директором ЧАЕС, потім працював радником Президента. Нову посаду Ющенко включив до структури Секретаріату президента.

Призначення й звільнення на цю посаду здійснює Президент, подання кандидатури на звільнення й призначення здійснює глава Секретаріату.

Представник Президента на ЧАЕС представляє Президента у відносинах з органами державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами й організаціями з питань, пов"язаним зі зняттям з експлуатації станції, перетворенням зруйнованого 4-го енергоблоку на екологічно безпечну систему, а також з питань соціального захисту співробітників ЧАЕС і жителів міста Славутич.

У зв"язку з цим Ющенко визнав такими, що втратили чинність, укази від 2001 року Леоніда Кучми, який на той час був Президентом. Цими указами була заснована посада постійного представника Президента на ЧАЕС, затверджене положення про нього й призначений на цю посаду Олександр Антропов.

У січні 2005 року Ющенко звільнив Антропова з посади постійного представника Президента на ЧАЕС у зв"язку із завершення терміну його повноважень, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «У Ющенка на Чорнобильській АЕС з"явився свій представник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі