Ексклюзиви
вівторок, 21 липня 2009 08:12

У Ющенка чекають від США гарантій безпеки

У Ющенка чекають від США гарантій безпеки

У ході візиту віце-президента США Джозефа Байдена у Київ будуть обговорюватися питання гарантій України у зв"язку з завершенням терміну дії програми зі стратегічних озброєнь, а також питання підтримки США євроінтеграційних прагнень країни.

Про це заявив український посол у США Олег Шамшур.

"З урахуванням ускладнення ситуації з безпекою у нашому регіоні і з завершенням дії програми стратегічних озброєнь, ці два питання є для нас серйозним фактом, щоб подивитися на те, які гарантії зараз існують", - сказав Шамшур.

Відповідаючи на питання про те, в якій формі можуть бути дані такі гарантії, посол зазначив: "Ми хотіли б, щоб це було зроблено у формі, яка юридично зобов"язує".

Шамшур також вважає, що під час зустрічі буде обговорюватися і питання підтримки США курсу України на євроатлантичну інтеграцію.

"Для мене немає підстав сумніватися в тому, що євроатлантична інтеграція буде підтримана, і про це були досить реально зроблені всі заяви на рівні провідних членів нової адміністрації", - зазначив Шамшур.

"Інтерфакс-Україна"
Зараз ви читаєте новину «У Ющенка чекають від США гарантій безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути