четвер, 22 жовтня 2020 11:35

У трьох областях нелегально збільшилася кількість виборців

У трьох областях нелегально збільшилася кількість виборців
Поліція перевіряє інформацію про можливі схожі правопорушення на території інших областей. Фото: Укрінформ

Департамент захисту інтересів суспільства і держави разом з Головним слідчим управлінням Національної поліції викрили схему штучного збільшення кількості виборців в Одеській, Житомирській і Тернопільській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Сумах батько з синами йдуть у депутати від трьох різних партій

"Під час слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили, що зловмисники здійснювали зміну виборчої адреси значній кількості осіб та подавали заяви до Державного реєстру виборців про зміну місця голосування. На одній адресі фігуранти реєстрували від 50 до 300 осіб", - повідомляє пресслужба Нацполіції.

Заяви про зміну місця голосування подавали як у паперовій, так і в електронній формі.

В Одеській області для подання заяви в електронній формі зловмисники використовували цифрові підписи громадян, отримані шахрайським способом.

А в Тернопільській області декан одного з вузів організував схему серед студентів, які змінювали виборчу адресу за грошову винагороду. Перереєстрацію та подання заяви в електронній формі до органу ведення Реєстру здійснювали у приміщенні університету.

На території Житомирської області фігуранти збирали персональні дані громадян і за грошову винагороду змінювали їхні виборчі адреси.

21 жовтня правоохоронці провели 11 обшуків в офісних приміщеннях і за місцями проживання фігурантів на території Одеської, Житомирської і Тернопільської областей.

У результаті поліцейські вилучили документи, мобільні термінали та комп'ютерну техніку, з якої вносилися неправдиві відомості в бази даних Державного реєстру виборців. Всюя техніку направлено на експертизу.

За цими фактами тривають слідчі дії. Поліція перевіряє інформацію про можливі схожі правопорушення на території інших областей України.

Комітет виборців останніми днями перед місцевими виборами фіксує зростання кількості випадків насильства й використання чорного піару.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У трьох областях нелегально збільшилася кількість виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі