понеділок, 24 травня 2021 09:57

У ТКГ розповіли, від чого залежить зустріч Зеленського з Путіним

У ТКГ розповіли, від чого залежить зустріч Зеленського з Путіним
Очікується, що будуть досягнуті домовленості в цілому щодо процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Фото: Reuters

Дата зустрічі президента Володимира Зеленського з лідером РФ Володимиром Путіним поки що невідома.

Зустріч лідерів України й Росії, її порядок денний залежать від переговорів Путіна з президентом США Джо Байденом, заявив спікер української делегації у ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Дом".

"У Кремлі підтвердили, що зустріч готується. Сам факт підтвердження з боку Кремля — це вже прогрес. Не забуваємо, що буде зустріч Байдена й Путіна, на якій теж обговорюватиметься, зокрема, українська тема. Вона зараз щільно погоджується з Офісом президента. Тобто не можна говорити, що американці там без нас хочуть домовитися. Ні, ми в тісному зв'язку з американською адміністрацією забезпечуємо наші національні інтереси. Можливо, зміниться щось після цього", — сказав Арестович.

За його словами, на результати зустрічі Зеленського з Путіним впливатимуть багато чинників. Але очікується, що будуть досягнуті домовленості загалом щодо процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, а також щодо обміну полоненими, повноцінного відкриття КПВВ і припинення вогню.

"Але я не хотів би давати надію. Адже вже сформувалася інша проблема, яка залишиться назавжди — росіяни витратили на створення так званих ЛНР і ДНР вісім років, мільярди доларів. Втратили мільярди через санкції, тисячі життів. Вони навряд чи просто відмовляться від цього інструменту", — додав Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готовий обговорювати із Зеленським Крим

Після зустрічі президента РФ Володимира Путіна і президента США Джо Байдена почнеться загострення, вважає представник Донецька в українській делегації в політичній підгрупі в ТКГ Сергій Гармаш.

Зараз ви читаєте новину «У ТКГ розповіли, від чого залежить зустріч Зеленського з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі