вівторок, 17 червня 2008 09:26

У Тимошенко заперечують те, що 18 БЮТівців написали заяву про вихід з коаліції

Народний депутат від фракції БЮТ Андрій Шкіль стверджує, що ніхто з членів фракції, окрім Ігоря Рибакова, не писав заяви про вихід з коаліції. Про це він повідомив в інтерв"ю журналістів в понеділок.

"Ніяких заяв нікуди ніхто поки нікому не писав", - сказав він, коментуючи інформацію, що з"явилася в ЗМІ з посиланням на народного депутата Михайла Волинця, про те, що нібито 18 депутатів, членів фракції БЮТ, написали заяву про вихід з коаліції.

Шкяль припустив, що Волинець мав на увазі заяву про відпустку.

"Це, до речі, правильно, тому що це треба робити, тому що у відпустку ми йдемо", - сказав він.

При цьому Шкіль висловив упевненість, що ніхто з депутатів фракції не напише заяву про вихід з коаліції. "Упевнений, що ми цього не почуємо, тому що підстав для таких заяв не існує", - підкреслив він.

За його словами, інцидент з Рибаковим - це "виключення, яке підтверджує правило".

Він також повідомив, що міжпартійний з"їзд БЮТ відбудеться тоді, коли "ми увійдемо до певного ритму діяльності Верховної ради".

Шкіль висловив припущення, що в кінці цього тижня фракція визначиться з датою проведення з"їзду.

Він також нагадав про те, що Конституція України визначає механізм, що дозволяє достроково позбавити депутата його повноважень у випадку, аналогічному з Рибаковим.

При цьому він підкреслив, що даний механізм потрібно реалізувати через закон, "який не дозволить народним депутатам вирішувати долю держави шляхом власного прибутку", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко заперечують те, що 18 БЮТівців написали заяву про вихід з коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі