пʼятниця, 15 серпня 2008 14:23

У Тимошенко розкритикували заяви Секретаріату президента щодо Грузії та Лаврова

Віце-прем"єр-міністр Григорій Немиря вважає Секретаріат Президента неуповноваженим робити заяви, які стосуються зовнішньої політики.

Про це він Немиря заявив на прес-конференції.

"Секретаріат - допоміжний орган, як це визначено, - порушує один з указів Президента - указ із доповненнями від 2005 року, який уповноважує тільки Президента, прем"єр-міністра й міністра закордонних справ робити заяви щодо зовнішньої політики", - сказав він.

Зі слів Немирі, заяви Секретаріату Президента є некомпетентними.

На його думку, Президент Віктор Ющенко повинен відреагувати на порушення законодавства з боку свого Секретаріату, оскільки складається враження, що такі заяви робляться або за згодою, або з ініціативи Ющенка.

При цьому Немиря зазначив, що в заяві Секретаріату щодо конфлікту в Грузії наводяться факти про чисельність жертв у результаті збройних дій, які суперечать офіційній статистиці.

Зі слів Немирі, у нього складається враження, що при підготовці зробленої заяви Секретаріат користувався відомостями, які наводять російські засоби масової інформації.

Немиря підкреслив, що подібні заяви не сприяють виробленню єдиної думки української влади про ситуацію в Грузії.

Секретаріат, зокрема, робив заяви про законність поставок Україною зброї в Грузію, висловлював думки про неефективність СНД, недружність коментарів міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова щодо указів Президента Віктора Ющенка щодо перетинання українського кордону й переміщення територією України Чорноморського флоту Росії, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко розкритикували заяви Секретаріату президента щодо Грузії та Лаврова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі