середа, 13 серпня 2008 10:02

У Тимошенко пояснили, чому не підписують угоду щодо ЧФ Росії

Кабінет Міністрів заперечує затягування підписання постанов уряду щодо діяльності Чорноморського флоту Росії на території України.

"Ми діємо в межах компетенції уряду. Я не хотів би, щоб ми робили штучну ескалацію цього питання", - сказав вчора в Івано-Франківську перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов.

Як пише "Комерсант-Україна", в той же час, глава парламентського комітету з закордонних справ Олег Білорус (БЮТ) вважає, що причиною не підписання прем"єром відповідних ухвал могли стати "неузгоджені і неясні питання".

"Якщо прем"єр не підписала - значить на те є причини. У таких випадках неузгоджених моментів більше, ніж узгоджених", - заявив Білорус.

Втім, на його думку, постанови будуть підписані і оприлюднені вже найближчим часом. "Ось зараз все заспокоїться. Будуть припинені військові дії, прийнята резолюція Ради Безпеки ООН, і тоді вирішуватимуться мирні проблеми. У тому числі і питання про режим повернення судів Чорноморського флоту Росії, які брали участь в бойових діях, до Севастополя", - сказав Білорус.

Як повідомлялося, в Секретаріаті Президента наполягають на тому, щоб Кабінет Міністрів негайно підписав і оприлюднив постанови щодо діяльності Чорноморського флоту Росії на території України, пише "Комерсант-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко пояснили, чому не підписують угоду щодо ЧФ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі