вівторок, 04 листопада 2008 10:18

У Тимошенко кажуть, що сподіваються на нижчі, ніж очікувалося, ціни на газ

Українська сторона сподівається на встановлення нижчої, ніж раніше очікувалося, ціни на російський газ в зв"язку з падінням цін на ринку нафти.

Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Продан у Кабінеті міністрів у вівторок, коментуючи російсько-українські газові переговори.

За його словами, переговори ведуться на основі меморандуму, підписаного прем"єрами обох країн, в якому відображені, зокрема, і директиви президента України з цього питання, і відповідне рішення РНБОУ.

"На сьогодні ще немає якихось конкретних домовленостей, але, звісно, є добрі тенденції до зниження, тому що ціна на нафту сьогодні знижується, що, відповідно, впливає на ціну на газ", - сказав Продан.

"Тому переговори йдуть для того, щоб повністю відстояти інтереси України", - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи будуть завершені переговори до нового року, міністр сказав: "Звичайно, краще ці переговори завершити не 31 грудня, а раніше".

Він нагадав, що згідно з попередніми домовленостями Україна повинна перейти на ринкові ціни на російський газ протягом 3 років.

Саме тому, на переконання Продана, треба встановлювати ціни з урахуванням цього періоду, тобто поступово. Зокрема, це стосується і ціни на 2009 рік.

"Це складно, але про це треба домовлятися", - зазначив міністр, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко кажуть, що сподіваються на нижчі, ніж очікувалося, ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі