четвер, 20 грудня 2007 15:24

У Тимошенко аналізують газові домовленості з Росією

Уряд проводить аналіз газових домовленостей з Російською Федерацією і тільки після його завершення і проведення деяких консультацій можна буде "виходити на новий формат переговорів".

Про це заявив у четвер перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання, чи очікуються зміни умов постачання газу з Росії в Україну у 2008 році,

"Ми зараз аналізуємо підписані документи, аналізуємо ситуацію, у тому числі і на енергоринку. І я думаю, тільки після цього аналізу і проведення попередніх консультацій ми зможемо виходити на новий формат переговорів і рішень", - сказав Турчинов.

Він також повідомив, що позиція уряду України базується на тому, щоб створювати прозорі схеми у відносинах із іншими країнами, у тому числі й Росією, позбуватися тіньових посередників і ліквідувати "будь-які тіньові кулуарні форми вирішення питань".

"Прозорі відносини поліпшують відносини, у тому числі і між країнами. Прозорість – це надійність, це світова практика, і ми тут нічого не придумуємо нового. Чесні прозорі відносини завжди будуть надійнішими, ніж тіньові домовленості", - зазначив Турчинов, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко аналізують газові домовленості з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі