пʼятниця, 04 квітня 2014 17:40

"У своїй політичній кар'єрі Порошенко часто опинявся поза командною грою" - експерт

"У своїй політичній кар'єрі Порошенко часто опинявся поза командною грою" - експерт
Петро Порошенко. Фото: ua.112.ua

Плюсом Петра Порошенко на президентських виборах є те, що він є публічно-багатою людиною. Таку думку Gazeta.ua висловив економіст Борис Кушнірук.

"Його статки визнані суспільством, тому їх не треба ховати і здаватися бідним. Частина виборців скаже: "Ну, він вже багатий, тягнути лише собі не буде". Звідси й успішний менеджерський досвід. Його бізнес, різногалузевий, входить в десятку найбільших бізнесів країни. І це не сировинні компанії, чиї власники стали найбагатшими в Україні. Свій бізнес Порошенко створив з нуля. Плюсом є те, що в Порошенка вільна ділова англійська. Це теж важливо, коли напряму комунікуєш із лідерами західних країн. Перекладачі то таке. Уявіть собі, що ви йдете удвох і спілкуєтесь. Це ж зовсім інша ситуація, ніж коли за вами йде перекладач і перекладає в один і інший бік. У прямому діалозі можна вловити якісь емоції, чи навіть в чомусь відверто зізнатися, чого не дозволиш собі в присутності перекладача", - міркує Кушнірук.

От з негативів Порошенка експерт називає те, що за характером він вовк-одинак, а по натурі лідер.

"Це ускладнює йому шлях. У своїй політичній кар'єрі він часто опинявся поза командною грою. Наприклад, спочатку був в СДПУо, потім стояв у зачатків Партії регіонів. Далі став членом "Нашої України", звідки його теж вичавили. Він не знаходив себе. Українська політика на рідкість цинічна й аморальна, тому щось могло не відповідати його особистим поглядам. Може десь його відтісняли від керівництва. Але коли мова йде країну — важливо мати політичну команду, якій довіряєш і і радишся. У свою чергу ті люди мають говорити й контраргументи, а не лише "ви, як завжди, геніальний". Коли чуєш контраргументи — більше шансів прийняти правильні рішення. Чи переборе він цю слабкість — час покаже. Зрештою, Порошенко — талановита людина і вміє домовлятись не породжуючи конфлікту. Не думаю також, що братиме у свою президентську команду своїх менеджерів з бізнесу. По-перше, не завжди бізнес-менеджери можуть працювати в політиці, а по-друге, хто тоді керуватиме бізнесом Порошенка? Бо ж тепер йому буде навіть важче, ніж було при Януковичу. За його бізнесом буде великий суспільний контроль. Уявляєте, якщо їм більше відшкодують ПДВ, чи дадуть якісь дозволи або ж підпишуть контракт з бюджетних коштів? Люди запитають: "А чому?". Це буде жорстка реакція", - прогнозує Борис Кушнірук.

Зараз ви читаєте новину «"У своїй політичній кар'єрі Порошенко часто опинявся поза командною грою" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі