вівторок, 23 жовтня 2012 10:02

У "Свободі" ще сподіваються, що УДАР "не перескочить під владу"

У "Свободі" ще сподіваються, що УДАР "не перескочить під владу"
Олег Махніцький: УДАР пізно вирішив узгоджувати кандидатів на округах. Фото: www.svoboda.lviv.ua

У ВО "Свобода" не розуміють, чому лідер партії УДАР Віталій Кличко не підписав коаліційну угоду і все ще сподівються, що він приєднається.

Про це в ефірі 5 каналу сказав керівник юридичної служби ВО "Свобода" Олег Махніцький.

Він пояснив, що угода, яку підписали Об'єднана опозиція та ВО "Свобода", є суто політичним документом і не має юридичної ваги.

"Це є своєрідною передвиборною програмою, але вже не нашої партії, а коаліції, яка задекларувала відповідні програмні елементи: партії робитимуть в парламенті першочергово", - підкреслив представник "Свободи".

Водночас, Махніцький висловив сподівання, що УДАР таки приєднається до опозиційних сил.

"Ми сподіваємося, що УДАР все таки буде з нами, що він не перескочить під владу, а буде з опозицією. Якщо УДАР буде з опозицією, то буде опозиційна більшість. Коли ж УДАР ляже під владу, то такої більшості не буде. Але знову таки, люди побачать, за кого вони голосували і, я думаю, відповідна оцінка суспільства щодо УДАРу буде дана", - наголосив він.

Махніцький також висловив нерозуміння, чому Віталій Кличко відмовився від підписання цієї угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличку іти до "Батьківщини" і "Свободи" не цікаво, бо попереду президентські вибори - Тігіпко

"І від "Свободи" і від "Батьківщини" домагалися того, щоб разом з УДАРом висунути єдиного кандидата від трьох політичних сил. Почався виборчий процес, УДАР висунув масово мажоритарних майже на всіх округах і, відповідно, пішли витрати і ресурси. Так само і Об'єднана опозиція. І тому було безглуздим рішенням, що єдиного кандидата треба було визначати перед виборами, це треба було робити до виборів", - підкреслив він.

"Свободівець" додав: "Що стосується підписання угоди, я нічого не бачу такого, чому УДАР вперся і не хотів підписувати цю угоду. Там закладено концептуальні речі, які, власне, говорять про опозиційність. Тобто, якщо ти з ними не погоджуєшся, то ти не є опозиційним".

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" ще сподіваються, що УДАР "не перескочить під владу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі