середа, 16 квітня 2008 18:54

У Страсбурзі Тимошенко відстоювала мову і НАТО (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Страсбурзі Тимошенко відстоювала мову і  НАТО (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко у середу в Страсбурзі (Франція) виступила на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи й відповіла на запитання європейських парламентарів.

Однією із заяв прем"єрки було перетворення України на парламентську республіку.

"Нам потрібно зробити розмежування функцій влади і зробити Україну традиційною парламентською республікою, як це характерно для європейських держав", - сказала Тимошенко.

За словами Тимошенко, "парламентська республіка має переваги над будь-якими монополізованими системами влади".

Також лідерка БЮТ розповіла делегатам ПАРЄ про можливість внесення змін до Конституції, які б не дозволили депутатам переходити з фракції у фракцію. У відповідь на це делегати ПАРЄ почали дорікати Тимошенко в недемократичності норми імперативного мандату.

Тимошенко як аргумент на користь імперативного мандату нагадала: "Коли президент України оголошував дострокові парламентські вибори, свої уподобання небезкорисно змінили 40 депутатів".

У відповідях на питання після промови на сесії ПАРЄ прем"єр заявила, що Росія повинна звикнути до того, що Україна є незалежною державою.

Вона заперечила право вето Росії на приєднання України до НАТО і пояснила, що її ставлення до питання НАТО викладено в спільному листі разом з президентом і спікером до генсека Альянсу.

Тимошенко також додала, що зараз має відбутися інформаційна кампанія щодо НАТО.

Зачепили на сесії ПАРЄ і мовне питання в Україні.

Відповідаючи на запитання російського делегата Костянтина Косачова про проблеми російськомовних громадян, українська прем"єрка пожартувала: "А ще в Україні їдять немовлят!".

"Такі страсті нагнітати не треба. Після радянської диктатури українці в Україні стали нацменшиною. І нам треба витратити багато часу на те, щоб відновити нашу мову, справжню історію і справжню культуру", - сказала Тимошенко.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Страсбурзі Тимошенко відстоювала мову і НАТО (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі