четвер, 10 жовтня 2019 09:43

У США хочуть оприлюднити ще 2 розмови із Зеленським

У США хочуть оприлюднити ще 2 розмови із Зеленським
Пенс заявив, що "ніколи не говорив про Байденів із Зеленським". ФОТО: Reuters

Віце-президент США Майк Пенс планує оприлюднити стенограми двох телефонних розмов із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомило агентство Associated Press.

Пенс заявив, стенограми допоможуть виправдати президента Дональда Трампа, який у розмові з українським президентом просив "глянути на справу" екс-віце-президента США Джо Байдена та його сина Хантера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імпічмент Трампу: Білий дім офіційно відмовився співпрацювати зі слідством

Чиновник заявив, що "ніколи не говорив про Байденів із Зеленським". І знову став на захист Трампа, вказуючи, що "просте читання" стенограми Білого дому свідчить про відсутність у розмові контексту "послуга за послугу" (в оригіналі "quid pro quo" — латинський вислів, що означає "щось за щось").

Politico додає, що водночас Пенс уникнув прямої відповіді на питання, чи знав він про "будь-які рухи" адміністрації Трампа щодо розслідування ситуації з Байденами в Україні.

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Після цієї розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена.

Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «У США хочуть оприлюднити ще 2 розмови із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі