пʼятниця, 10 грудня 2010 11:39

У справі про отруєння Ющенка вперше допитали Сацюка

У справі про отруєння Ющенка вперше допитали Сацюка

Новий генпрокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю газеті "Сегодня" повідомив, що у справі про отруєння Ющенка вперше допитали колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Саме на його дачі 5 вересня 2004 року відбулася вечеря, в ході якої отруїли Ющенка.

У присутності представників української Генпрокуратури і за її дорученням Сацюка офіційно допитували у Москві слідчі Генпрокуратури Росії. Він дав свідчення. Які саме, Пшонка не сказав. Повідомив лише, що це був перший допит чиновника в рамках справи щодо отруєння Ющенка. Раніше він Генпрокуратурою не допитувався.

Стацюка допитали як свідка, оскільки у нього ніколи не було іншого процесуального статусу - ані підозрюваного, ані обвинувачуваного у цій кримінальній справі. У розшук він також не оголошувався.

Раніше Володимиром Сацюком озвучував версію про те, що ніякого отруєння Ющенка взагалі не було. Подібну версію він висунув і зараз. Але уточнив ряд епізодів і обставин, дуже важливих для слідства, яких раніше правоохоронні органи не мали.

Пшонка зауважив, що для того, щоб остаточно в усьому розібратися, слідству потрібні повторні зразки крові Ющенка. Прокуратура направила Віктору Андрійовичу три листи з пропозицією повторно здати аналізи. Його довірена особа заявила, що він згоден. Проте самих аналізів ще немає.

Генпрокурор зазначив, що в процесі попереднього відбору, зберігання і транспортування результатів аналізів було допущено ряд порушень. Наприклад, пробірки зі зразками не були належним чином опломбовані, що, у свою чергу, не виключало доступу до них сторонніх. Були й інші питання. На жаль, вони відкриті і сьогодні. Відповіді на них повинна знайти нинішня слідча група Володимира Проскурника.

Ще не зрозуміло, чи дадуть свідчення Сацюка справі новий поворот, і слідство теж прийде до висновку про відсутність отруєння.

Якщо отруєння не було, необхідні незаперечні докази цього. І відповідь на наступне питання: а що ж було? - підкреслив Герпрокурор.

Пшонка також повідомив, що слідство продовжить шукати замовників вбивства Гонгадзе навіть після того, як справу Пукача піде до суду.

Зараз ви читаєте новину «У справі про отруєння Ющенка вперше допитали Сацюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі