середа, 19 вересня 2007 19:09

У СНБО придумали метод виходу з демографічної кризи

Президент України Віктор Ющенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про заходи по подоланню демографічної кризи і розвитку трудових ресурсів потенціалу держави.

Відповідний Указ Ющенко підписав сьогодні.

Контроль за виконанням Указу покладений на секретаря РНБО Івана Плюща. Указ вступає в силу з дня його публікації.

Згідно з рішенням СНБО, Кабінет Міністрів повинен до 1 грудня уточнити завдання, які виходять із Стратегії демографічного розвитку на період до 2015 року. Крім того, уряд, починаючи з 2008 року, повинен упровадити соціально-демографічну експертизу проектів програм економічного і соціального розвитку держави і регіонів; у шестимісячний термін здійснити інвентаризацію державних цільових програм соціального напряму, проаналізувати стан їх виконання.

При цьому Міністерству аграрної політики України, Міністерству праці і соціальної політики України доручено розробити у шестимісячний термін і внести в установленому порядку пропозиції по введенню комплексу заходів стимулювання розвитку сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств, в першу чергу великотоварних.

В той же час, на Міністерство закордонних справ України, Міністерство праці і соціальної політики, Міністерство внутрішніх справ покладено завдання підготувати і подати до 1 квітня 2008 року в установленому порядку пропозиції щодо приєднання України до багатобічних, укладення двосторонніх міжнародних договорів з питань трудової міграції.

Державний комітет статистики повинен пропрацювати до кінця 2007 року питання про впровадження статистичного обліку (моніторингу) забезпечення сфер економіки працівниками відповідних професій і кваліфікаційного рівня.

При цьому Міністерство охорони здоров"я повинне розробити і внести до 1 квітня 2008 року в установленому порядку пропозиції по забезпеченню впродовж 2008-2010 рр. лікувально-профілактичних закладів необхідним медичним устаткуванням для проведення загальної диспансеризації населення, в першу чергу, для виконання ськрінінг-программ і експрес-діагности.

При цьому МВС, СБУ, МЗС, Мінпраці повинні прийняти невідкладні заходи по посиленню контролю за діяльністю організацій - посередників в працевлаштуванні громадян України для роботи за кордоном і підвищення ефективності заходів щодо виявлення і припинення діяльності організацій, які працевлаштовують громадян України за кордоном з порушенням встановленого порядку, передає прес-служба президента.

.
Зараз ви читаєте новину «У СНБО придумали метод виходу з демографічної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі