четвер, 12 вересня 2019 09:45

У "Слузі народу" пояснили, чому у відставку хочуть відправити весь склад ЦВК

У "Слузі народу" пояснили, чому у відставку хочуть відправити весь склад ЦВК
ФОТО: "Українська правда"

Усі 17 членів Центральної виборчої комісії мають піти у відставку, бо вони всі ухвалюють рішення.

Так вимогу відставки всього складу ЦВК для "Української правди" пояснив депутат "Слуги народу" Олександр Качура.

"ЦВК – це колегіальний орган. Вони приймають рішення колегіально. І президент може ініціювати відставку тільки всього органу цілком", — зазначив він.

Качура зазначив, що знає кількох юристів, науковців, правників, які могли б працювати у новому складі ЦВК. Шукатиме їх партія, поки що співбесід не проводили.

"У чинному складі ЦВК було лише 3-4 фахові людини. Юридичний департамент не справлявся. Я хочу, щоб у ЦВК були професіонали", - сказав Качура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК прокоментувала свій розпуск

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав достроковий розпуск Центральної виборчої комісії.

9 вересня у Верховну Раду надійшло подання президента Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії. За інформацією "Дзеркала тижня", формальною підставою стала ситуація, що склалася на 198-у виборчому окрузі на Черкащині. Там переможцю виборів скасували реєстрацію.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" пояснили, чому у відставку хочуть відправити весь склад ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі