середа, 23 жовтня 2019 11:41

У "Слузі народу" підтримали кримінальне провадження щодо колег

У "Слузі народу" підтримали кримінальне провадження щодо колег
Прекрасно, що САП відкрила провадження про хабарництво всередині "Слуги народу", каже Потураєв.

У президентській фракції підтримують розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про можливе хабарництво всередині фракції.

Про це журналістам у середу сказав нардеп від "Слуги народу" Микита Потураєв.

"Не було ж жодної карної справи щодо "майданчиків". Але система, в якій наразі є і оцінщики і "майданчики", з точки зору корупції небезпечна. Подавався законопроект, який цю систему множив на нуль - як оцінщиків, так і "майданчики". Бо потреби у такій кількості і обов'язковості немає. База даних автоматично, без участі людини, видає оцінку на будь-який об'єкт. Тому пропонувалося скасувати.

І чомусь законопроект комітет не пройшов.

Я особисто вважаю, і було вчора було обговорення, - не треба шоу навколо поліграфу. А треба розпочинати перевірку. І якщо будуть підстави, то і карну справу силами НАБУ. Вважаю, що підстави для цього є.

А там вже охочі до поліграфу отримають у рамках слідства. Справжній поліграф, не шоу десь на телебаченні чи соціальних мережах. А справжні слідчі дії. Щоб ні в кого не було спокус до голосувань, які викликають питання", - заявив Потураєв.

На репліку, що САП вже відкрила провадження, "слуга народу" відреагував: "Прекрасно".

"Повністю підтримую. Вважаю, що мають просто бути слідчі дії", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій запідозрили "слуг народу" у корупції

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження, у межах якого перевірить, чи отримували 11 нардепів "Слуги народу" по $30 тиc. за голосування проти законопроекту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості на засіданні фінансового комітету.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" підтримали кримінальне провадження щодо колег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі