вівторок, 28 лютого 2023 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

У штурманів української авіації – професійне свято. Скільки ударів завдали по позиціях росіян

У штурманів української авіації – професійне свято. Скільки ударів завдали по позиціях росіян
За рік українська авіація завдала понад 4400 ударів по ворогу. Фото: Facebook.com/kpszsu

Сьогодні 28 лютого штурмани авіації Збройних сил України відзначають професійне свято.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, скільки ударів завдали по російських окупантах за рік війни. Про це розповіло Командування Повітряних сил.

За рік війни ударна авіація завдала понад 4400 групових авіаударів по опорних пунктах, позиціях, логістиці, бойовій техніці і живій силі ворога.

Здійснено більше 5300 бойових вильотів на винищувальне прикриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувачі Повітряних сил України і США поговорили про F-16

Ефективність та результат бойової роботи авіації напряму залежить від правильних та точних штурманських розрахунків, повідомляють Повітряні сили.

"Саме штурман швидко здійснює вибір оптимального маршруту польоту, порядку подолання протиповітряної оборони противника, вихід на ціль, вибір необхідних засобів ураження, розрахунок пального для виконання завдання", – розповіли.

"Щиро дякую усім військовослужбовцям штурманської служби за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", – звернувся командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

За рік, з моменту повномасштабного російського вторгнення, понад 30 військовослужбовців штурманських служб Повітряних сил відзначено державними нагородами.

Трьом присвоєно високе звання Героя України: підполковнику Едуарду Вагоровському (посмертно), майору Роману Чехуну (посмертно) і капітану Олегу Пасічнику.

"У цей день бажаю всім причетним нових успіхів у знищенні окупантів, невичерпної енергії на шляху до нашої перемоги, а родинам – щасливого і мирного майбутнього", – звернувся звернувся командувач Повітряних сил.

Вчора українська авіація завдала чотири удари по російських окупантах та ворожій техніці.

Президент Володимир Зеленський заявив про роботу над "літаковою коаліцією".

НАТО може надати Україні сучасні бойові літаки для самозахисту, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «У штурманів української авіації – професійне свято. Скільки ударів завдали по позиціях росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі