пʼятниця, 13 квітня 2007 18:07

У секретаріаті президента суддям погрожують кримінальною відповідальністю

Прокуратура почала порушувати кримінальні справи щодо судових ухвал, які призупиняють дію указу Президента про розпуск парламенту.

Про це повідомив заступник глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин.

Зокрема, прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу за фактом підробки та використання ухвали Томаківського районного суду Дніпропетровської області про призупинення дії указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 та 3 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів).

"Я хочу наголосити, що по тих ухвалах, які виносяться під копірку, - ви можете порівняти одну, другу – вони всі однакові, і прокуратура починає порушувати кримінальні справи", - сказав Пукшин. ( 11 квітня Секретаріат Президента отримав рішення Томаківського райсуду Дніпропетровської області про призупинення виборчого процесу. Пукшин заявив, що за інформацією керівництва Верховного Суду, цей документ є підробленим. Він звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити цей факт).

Зважаючи на те, що суди, зокрема Феодосійський та Артемівський, починають виносити неправосудні ухвали, Президент Віктор Ющщенко доручив генеральному прокурору Олександру Медведьку перевірити законність винесення зазначених ухвал, нагадав Пукшин. "На мій погляд, зазначені ухвали є неправосудні. В Кримінальному кодексі передбачена кримінальна відповідальність суддів за винесення неправосудних рішень", - сказав заступник голови Секретаріату Президента, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «У секретаріаті президента суддям погрожують кримінальною відповідальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі