пʼятниця, 21 грудня 2012 14:44

У Росії готуються до візиту Януковича

У Росії готуються до візиту Януковича
Віктора Януковича чекають на цілих три дні. Фото: visti.ks.ua

Україна і Росія працюють над підготовкою державного візиту президента України Віктора Януковича в РФ, повідомив посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

"Йде підготовка державного візиту Віктора Федоровича Януковича до Росії", - повідомив Зурабов під час конференції "Підсумки виборів в Україні та перспективи російсько-української співпраці" у п'ятницю в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія і надалі різними методами втягуватиме Україну до Митного союзу - експерт

Він підкреслив, що зазвичай госвізіти тривають 2 дні, проте, розглядається варіант продовженняцього візиту до 3-х днів з відвідуванням Нижнього Новгорода, де пройде українсько-російський міжрегіональний форум.

Посол не уточнив конкретні дати візиту.

Він пояснив, що згаданий форум у Нижньому Новгороді в листопаді не відбувся по причині парламентських виборів в Україні.

Тому, за словами посла, цілком можливо, що цей захід буде проведено під час держвізиту українського президента в РФ.

Як відомо, у вівторок, 18 грудня, повинен був відбутися робочий візит президента України Віктора Януковича до Російської Федерації, однак його було перенесено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не заявляла, що хоче у Митний Союз - Путін

У прес-службі президента України нагадали, що темами зустрічі президентів України і Росії були визначені актуальні питання українсько-російського співробітництва, в першу чергу в енергетичній та торговельно-економічній сферах. Зокрема - вироблення взаємоприйнятного механізму взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі і Казахстану.

"Для успішної реалізації цих домовленостей необхідні додаткові консультації на експертному рівні. У зв'язку з цим сторони домовилися про перенесення термінів візиту", - пояснила прес-служба президента України.

Зараз ви читаєте новину «У Росії готуються до візиту Януковича ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі