понеділок, 10 березня 2008 11:38

У Рівному відзначили 100-річчя засновника УПА "Поліська Січ"

У Рівному відбулись урочисті заходи з нагоди 100-річчя від дня народження організатора та першого командира Української повстанської армії "Поліська Січ" генерал-хорунжого Тараса Бульби-Боровця.

Відзначення ювілею у Рівному розпочалось 8 березня урочистими зборами громадськості в обласному музично-драматичному театрі. У зборах взяли участь митрополит Рівненський та Острозький УПЦ Київського патріархату Євсевій, заступник голови облдержадміністрації Степан Павлюк, голова фракції Української народної партії в облраді Василь Червоній, керівники політичних та громадських організацій краю, учасники національно-визвольних змагань.

Напередодні в обласному краєзнавчому музеї було відкрито виставку архівних документів та матеріалів про генерал-хорунжого. Матеріали виставки свідчать, що Бульба-Боровець був не тільки командиром повстанців, але й талановитим публіцистом та громадським діячем, істориком та організатором української діаспори в Канаді.

Сьогодні у Рівному на місці майбутнього пам`ятника Бульбі-Боровцю було освячено наріжний камінь, пройшов мітинг.

Раніше планувалося, що проспект Миру, де буде встановлено пам`ятник Бульбі-Боровцю, носитиме його ім`я. Однак кілька днів тому на сесії Рівненської міської ради депутати вирішили назвати цей проспект іменем нещодавно померлого міського голови Віктора Чайки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному відзначили 100-річчя засновника УПА "Поліська Січ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі