вівторок, 30 березня 2010 16:43

У Рівненського губернатора наполеонівські плани

У Рівненського губернатора наполеонівські плани

Сьогодні голова Рівненської державної адміністрації Василь Берташ, 49 років, поїде до міністерства фінансів "утрясати" обласний бюджет.

Про це він заявив годину тому на своїй першій прес-конференції.

"Я ще зарплату не отримав, а вже виймаю гроші з власної кишені. Даю підлеглим гроші на ручки та папір. На одного держслужбовця виділяють усього 9 гривень, - скаржиться. – Треба затвердити бюджет, піднімати економіку, підприємців захищати. Тоді в область підуть гроші".

Берташ розповів, що хоче цього року залучити на Рівненщину 5 інвестиційних проектів на загальну суму 250 млн доларів США.

"Це дасть нам 1200 робочих місць, - запевняє. – Наприклад, у селі Бугрин на Гощанщині буде азербайджанська "Країна смаку", яка виготовлятиме заморожені напівфабрикати. Це забезпечить 500 робочих місць. А у райцентрі Дубровиця китайці хочуть відкрити експо-зал та митний склад"

Василь Берташ має багато планів. Наприклад, легалізувати видобування бурштину на Поліссі. Каже, бурштин треба позбавити статусу дорогоцінного. Тоді можна буде створювати артелі, щоби люди могли офіційно здавати сировину на фабрику.

"Область багата на ліси та торф. Тому треба переходити з газу на альтернативну енергетику. Це буде дешевше, - каже голова ОДА. – А ще хочу поговорити з власниками цукрозаводів. Колись цукрозаводів в області було 5, а тепер діє лише 2. Можливо, вдасться відновити роботу ще двох – у Корці та в селі Оженіно Острозького району. Населення буде здавати їм цукровий буряк і заробляти гроші"

Губернатор також організував при адміністрації "гарячу телефонну лінію" 695-351. За цим номером можна дзвонити, щоб повідомити про факти хабарництва чиновників або їх некомпетентність. Усі скарги перевірятиме міліція. Лінія діятиме впродовж 1,5-2 місяців.

Протягом року Берташ збирається об"їхати 860 сільських рад, щоб поговорити з селянами про їх проблеми.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У Рівненського губернатора наполеонівські плани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі