вівторок, 04 вересня 2018 12:35

У Раду принесли портрет кума Путіна та вшанували Стуса

У Верховній Раді вшанували хвилиною мовчання українського дисидента Василя Стуса. Низка нардепів вийшли до трибуни парламенту з плакатами.

На одному із них був зображений Василь Стус і карикатура його адвоката, кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Автор: espreso.tv
 

Медведчука намалювали за ґратами. Над ним напис "Стус чекає".

Автор: espreso.tv
 

На 2 банері під написом "Обличчя реваншу" - фотографії Путіна, олігархів Дмитра Фірташа та Ріната Ахметова, нардепів із "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна та Вадима Новинського.

Автор: espreso.tv
 

Біля плакатів стояли нардепи від "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту" та позафракційні.

"Сьогодні виповнюється 33 роки від дня смерті великого українського патріота, дисидента, поета Василя Стуса. Який загинув у радянських, російських концтаборах за те, що говорив правду, не торгував совістю", - заявив нардеп Андрій Левус.

Після цього спікер Андрій Парубій оголосив хвилину мовчання. Парламентарії встали.

"Триває 5-й рік війна. Коли йшов суд над Василем Стусом, Медведчук, будучи адвокатом, підтримав звинувачення репресивної радянської прокуратури. І зараз ця людина є головним локомотивом проросійських ідей в Україні. Людина, яка відкрила двері для російської агресії, яка проголошувала гасла федералізації, двомовності, антиєвропейські гасла, зараз почувається вільно. В країні, яка пережила Революцію гідності та де тисячі людей загинули на війні з 2014-го", - продовжив Левус.

Нардеп заявив про звернення до генпрокурора 2 роки тому, "щоб розслідувати антиукраїнську діяльність Медведчука".

"Віз і далі там. Більше того - Медведчук повертається в політику, купив "112" канал". Це не тільки виклик здоровому ґлузду, а, перепрошую, плювок на могилу і Стуса та тисяч українських патріотів, громадян, які загинули від рук російського агресора", - сказав Левус.

ГПУ та СБУ закликали розслідувати діяльність Медведчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Это его канал" - колишній міністр про кума Путіна та "112 Україна"

Колишній голова Адміністрації президента Леоніда Кучми Віктор ­Медведчук погодився вступити до партії "За життя" народного депутата Вадима Рабіновича.

Зараз ви читаєте новину «У Раду принесли портрет кума Путіна та вшанували Стуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі