середа, 27 серпня 2008 12:06

У Раді зріє змова: ПР, КПУ, БЮТ і Блок Литвина готують Ющенку імпічмент?

Парламентські фракції Партії регіонів і Компартії України мають намір ініціювати процедуру імпічменту Президента України під час сесії Верховної Ради, яка стартує 2 вересня.

Переговори про координацію дій з цього питання провели лідери ПР і КПУ Віктор Янукович і Петро Симоненко.

Факт проведення переговорів "Обкому" на умовах анонімності підтвердили в оточенні одного з учасників переговорів.

За словами джерела, підставою для початку процедури імпічменту сторони визначили "підтримку Президентом Ющенком військової агресії Грузії проти народу Південної Осетії, а також той факт, що його дії в даній ситуації суперечать національним інтересам України, не відповідають Конституції і законам України".

За даними "Обкому", в КПУ і ПР розраховують привернути на свою сторону фракцію Блоку Литвина. Окрім цього, організатори не виключають того, що за відставку Президента України проголосує частина фракції БЮТ.

Нагадаємо, що вчора, 26 серпня, на сайті КПУ був оприлюднений проект постанови Верховної Ради України "про засудження військової агресії Грузії проти народу Південної Осетії".

Документ внесений народними депутатами Петром Симоненко і Ігорем Алексєєвим. Окрім інших пунктів, в проекті пропонується почати процедуру імпічменту Президента Віктора Ющенка.

"Обком"

Зараз ви читаєте новину «У Раді зріє змова: ПР, КПУ, БЮТ і Блок Литвина готують Ющенку імпічмент?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі