вівторок, 04 грудня 2007 12:50

У Раді зареєстрували законопроект, через який ледь не зірвалася демкоаліція

Народні депутати від БЮТ зареєстрували в парламенті проект Закону про внесення змін до Закону України "Про військовий обов`язок і військову службу (щодо скасування строкової військової служби та переходу на військову службу за контрактом).

Як зазначено на офіційному сайті Верховної Ради, ініціаторами проекту закону є Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов та Андрій Портнов.

У пояснювальній записці автори законопроекту зазначають, що на їхню думку, скасувати строкову військову службу та перейти на військову службу за контрактом можна вже з 1 січня 2008 року.

Можливість скасування призову аргументують таким чином: "Наприкінці вересня 2007 року Президент України Віктор Ющенко заявив, що у 2009 році відбудеться останній набір юнаків-призовників до лав Збройних Сил України, а в 2010 році українська армія повністю перейде на професійну основу".

Нагадаємо, що під час обговорення коаліційної угоди НУ-НС та БЮТ одним із каменів спотикання стало питання терміну переходу на контрактну армію. Зокрема, нардепи від НУ-НС наполягали на тому, що лідерка БЮТу не може від свого імені роздавати виборцям обіцянки, за реалізацію яких має відповідати Ющенко як Головнокомандувач, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зареєстрували законопроект, через який ледь не зірвалася демкоаліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі