понеділок, 26 листопада 2018 15:47

У Раді закликали посадити всіх, хто звинувачував Україну в агресії проти РФ

У Раді закликали посадити всіх, хто звинувачував Україну в агресії проти РФ
Луценка і Грицака закликали дати негайну оцінку діям громадян. Фото: liga.net

Комітет з питань національної безпеки та оборони закликав Генпрокуратуру та Службу безпеки України порушити справи проти громадян, які звинувачували Україну в агресії проти Росії.

Відповідне рішення одноголосно ухвалили на засіданні комітету.

"Хто за те, щоб негайно звернутися до генерального прокурора і голови Служби безпеки України і дати негайну правову оцінку громадянам України, які за останній час публічно звинуватили Українську державу в агресії проти російської Федерації, з вимогою порушити проти цих громадян статтю "Державна зрада" та притягнути до кримінальної відповідальності?.. Одноголосно "за", - провів голосування голова комітету Сергій Пашинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді зробили перший крок до введення воєнного стану

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому вирішили вводити воєнний стан. Зробити це може Верховна Рада на позачерговому засіданні о 16:00.

З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «У Раді закликали посадити всіх, хто звинувачував Україну в агресії проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі