вівторок, 17 березня 2020 17:51

У Раді взялися за зміну мовної частини закону про освіту

У Раді взялися за зміну мовної частини закону про освіту
В'ятрович вказав на проросійський реванш. Фото: ВР

Народний депутат, колишній голова УІНП Володимир В'ятрович вважає, що режим Зеленського розгортає проросійський реванш на всіх напрямках.

"Днями Єрмак і Кучма зрадили інтереси України в Мінську. Сьогодні Зеленський протягнув на посаду генпрокурора Венедіктову, яка відзначилася політичними репресіями і закликами скасувати закон про амністію для учасників Майдану", - написав він у Facebook.

В'ятрович вказав, що в порядок денний завтрашнього засідання гуманітарного комітету Ради включили законопроєкт Максима Бужанського №2362. Він передбачає зміни в закони про мову і про освіту і переносить з 2020-го на 2023 рік перехід російськомовних 5-11 класів на навчання українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд не виконує обіцянок щодо мови - нардеп

"Він кілька місяців лежав без руху. Проти нього виступило й Міносвіти, яке готове, згідно з чинним законом, перевести школярів на навчання українською з 1 вересня, і бюджетний комітет, і освітянська спільнота. І ось раптом цей проєкт, не потрібний нікому, крім Москви і її посіпак, терміново вкидають у порядок денний комітету. Вочевидь, щоб голосами "слуг" і ОПЗЖ виконати цю московську забаганку як на комітеті, так і в сесійній залі", - вказав депутат.

На думку В'ятровича, в умовах заборони відвідування Ради експертами, пресою і громадськістю влада хоче протягнути рішення, які вносять розкол у суспільство і неминуче викличуть опір.

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук виступила за те, щоб мовою пленарних засідань і засідань комітетів була українська.

Зараз ви читаєте новину «У Раді взялися за зміну мовної частини закону про освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі